Afspil video

Dragør i medgang og modgang

Dragør er en romantisk by med smukke, gule, stråtækte huse og en storslået udsigt til Øresundsbroen og Sverige på den anden side.

Centrum for europas sildehandel
I 1500-tallet var byen centrum for hansetidens sildefiskeri, der hvert efterår tiltrak op til 30.000 fremmede købmænd til Dragør.

Vidste du, at Dragør Havn længe var den næststørste havn i Danmark efter København? Og at der her i byen findes den største og bedstbevarede gruppe af fredede huse.

Jødernes flugt i oktober 1943
På denne byvandring vil jeg også fortælle om hvordan denne lille fiskerby i løbet af nogle dramatiske dage i oktober 1943, blev omdrejningspunkt for mere end 700 danske jøders desperate flugt med fiskekuttere til Sverige.

Min egen farmor og dengang 8-årige far, blev holdt skjult i et lille fiskerhus i byen, og måtte i nattens mulm og mørke løbe ned og gemme sig under dækket på en af Dragørs fiskerbåde, mens tyske soldater patruljerede.

Mens vi går rundt i Dragørs charmerende gyder, vil disse og mange andre fortællinger om jødernes mirakuløse flugt til Sverige blive fortalt.

Book firmaevent

Har du spørgsmål eller ønsker gode råd til planlægning af en byvandring så ring.

Tilmeld dig Dragør i medgang og modgang som en åben byvanding
09/04/2023
11.00

Åbne byvandringer er for ALLE

Firmaevent

En byvandring er velegnet til