Afspil video

Det Jødiske København

På denne byvandring i Det Jødiske København introduceres historien om de danske jøder, som går tilbage til 1622, hvor de første jøder blev inviteret til at bosætte sig i Danmark.

Besøg i Københavns synagoge
Turen starter med et besøg indenfor i Københavns smukke synagoge i Krystalgade, hvor tidernes gang vækkes til live af de imponerende guldbelagte søjler og de 2 stentavler med de 10 bud, der majestætisk troner over skabet med torarullerne.

Du vil blive du klogere på store jødiske personligheder som Niels Bohr og Georg Brandes. Ligeledes er der interessante fortællinger om brødrene Isak og Philip Heyman, der er opkaldt gadenavne efter og som startede en af Danmarks store bryggerier.

Naturligvis kommer vi ind på den dramatiske flugt til Sverige i okt. 1943, hvor mange danskere stillede sig til rådighed for den jødiske minoritet og satte deres liv på spil, for at redde en medborger. Hvad skete der med de mange toraruller som blev efterladt i synagogen? Og hvad med alle de jøder som ikke nåede at flygte til Sverige, men i stedet blev sendt til KZ-lejren Theresienstadt. Hør deres historie fra en meget personlig vinkel.

Hvad er en snublesten?
Hør samtidig historien bag de efterhånden meget udbredte ”snublesten”, som vi passerer på vores vej. Projektet har kørt i flere år nu, og flere og flere snublesten bliver lagt i hele landet i samarbejde med kommuner og private.

Gå hjem, med forståelsen for, hvordan livet ser ud i nutidens danske samfund, set med jødiske øjne. Dette indeholder desværre også fortællingen om terrorangrebet mod synagogen i februar 2015. En begivenhed som har efterladt det jødiske samfund i en vanskelig situation som kræver stor sikkerhed. Alligevel blomstrer jødisk liv og kultur med fornyet styrke gennem kulturarrangementer, koncerter og filmfestivaler.

Book firmaevent

Har du spørgsmål eller ønsker gode råd til planlægning af en byvandring så ring.

Tilmeld dig Det Jødiske København som en åben byvanding
23/03/2023
11.00
27/04/2023
10.00

Åbne byvandringer er for ALLE

Firmaevent

En byvandring er velegnet til